Мария Захарова: Западът оказва натиск и с български дипломати

Те се явили в съда, за да защитят Навални
2 фев 2021 17:50, Нели Христова
309
Мария Захарова: Западът оказва натиск  и с български дипломати
Снимка: БГНЕС

Западът се е саморазобличил в опита си да сдържа Русия и да окаже натиск върху съда с присъствието на западни дипломати, включително български, на съдебния процес срещу Алексей Навални. Това написа във Фейсбук говорителят на руското министерството на външните работи Мария Захарова.

Тя напомни, че традиционно дипломатите подкрепят в съда гражданите на своите страни.

„Появата на дипломатите в съда срещу Навални не е просто намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазобличаване на нелицеприятната и противозаконна роля на колективния Запад в опитите да сдържа Русия. Или това е опит за психологически натиск върху съда?“, посочи Захарова.

„Не изключвам, че те в немалка степен са загрижени и за съдбата на налетите натовски, например, британски и американски, милиони в незаконна дейност на руска територия: ще се наложи да пишат доклади за какво са похарчени“, добави тя.

На делото срещу Навални, което се гледа в Московския градски съд, пристигнаха дипломати от различни страни: САЩ, България, Полша, Латвия, Австрия, Швейцария.

Присъствието на чуждестранни дипломати на процеса срещу Алексей Навални означава, че те изразяват солидарност с него и го подкрепят „като свой“. Това заяви заместник-председателят на Държавната дума Пьотър Толстой във вторник в ефира на предаването “Время Покажет ” по Първи канал.

“Фактът, че западните дипломати седят днес в Московския градски съд, означава само едно, те подкрепят Навални като свой. Те дойдоха там, за да изразят своята солидарност с него”, каза той.

Толстой също така добави, че многократно е призовавал западните си колеги в ситуацията с Навални да оперират с факти, а не с мнения. “И фактите са изложени в документите на процеса”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
2
 
0
 
! Отговори
А.Секс преди 3 години
До Русомраз Целият цивилизован свят е Във зад Навални! шпили-вили
246
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е луд този дето яде зеленика а този дето му го дава. За пореден път НАТО ни изпързаляха. Не пуснаха в залата феновете на Фекални а дипломатите да, даже им освободилха двора за паркинг на лимузините. За обикновените руснаци стана ясно за кого работи Льошката . Народа вярва на очите си а не на писанията в чуждата преса. Путин истинен за пореден път се оказаха хитреци. Само американците се осетиха че ги пързалят и не отидоха.
245
1
 
1
 
! Отговори
До оня с циците преди 3 години
До Анонимен 279Простащината ти е правопропорционална на тъъпотатта ти.
244
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Западът не освобождава Асандж, а заплакал за Навални. Що така , бе?
243
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде по света българските дипломати са присъствали на процес срещу българин никъдее навални е истински българин така им е казала америкнската посланничка и затова са там
242
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами то нашто външно е филиал на американското посолствокакво има за чудененазначават ги от кол и въже даже някои нямат и образование каквото им напишат това правятама при суверенните държави не е така- така е само при колониите
241
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никъде Захарова в изказването си не обръща специално внимание на факта, че българският посланик е присъствал на делото Навални. Ние ще обърнем специално внимание на този факт, защото българските посланици не защитават българите в чужбина,а това им е работата. Стига евтини манипулации
240
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цицките и може и да не са пораснали, обаче са увиснали.
239
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 277За това, че Тъпоглавецът , съветван от неизвестно кой и с каква цел, не направи отклонения за нас ли да му целуват ръце? С тези ръце ще се оправяме ние самите, вътрешна наша работа!
238
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маша-ама ние ,българите, ви подарихме 4 милиарда за Руский паток для Сербии, па будте благодарнъьй и руку пацелуйте г-ну Борисовому.....
237
5
 
9
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Нямаше ли някоя по-хубава рускиня?
236
17
 
13
 
! Отговори
Русомраз преди 3 години
Целият цивилизован свят е зад Навални!И да, оказва натиск!И да, ще дойде ден когато под този натиск ще се пyкнeш като гнoйнa пъпкa другарки Захарова!Джyджeто и то...
235
11
 
17
 
! Отговори
хехе преди 3 години
цяла източна европа с изключение на Унгария станаха Американски слуги....ако Америка каже...и във война ще влезнат..... в името на Демокрацията разбира се ...Делото Навални си е руски проблем .... не е наш.... ак е укривал данъци ...да лежи в затвора .... шефа на Байерн Мюнхен за подобни неща излежа 3 години ....
234
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казва ли Захарова, че българските дипломати действат под диктовката на западните си колеги? Прилича ми на як дипломатически шамар по бузките на нашето външно. Продажници.
233
6
 
8
 
! Отговори
Life или жизнь преди 3 години
Маша......българските дипломати Вии напомнят, че трябва да пишете правилно с Българските букви. А Неутралната Конфедерация Швейцария, че може да разследва произхода на парите в банките им, където и ти имаш сметки. Иначе, никой не иска да чува за Вас Сеструшки (***)........ЧАО!!?!
232
3
 
10
 
! Отговори
U2 преди 3 години
До българинБългарино,ти да не би случайно да си женен за рускиня ???
231
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пета космическа на наглостта...
230
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 252Аз не съм видял още някой някъде да носи фес. Ти къде ги видя тия с фесовете?
229
16
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 260 (Константин)Не бъркай Европа с България!България все още е "Задунайская Республика"
228
2
 
2
 
! Отговори
напрао преди 3 години
До живот - повръщам!